Munkaügyi auditálás

Munkaügyi auditálás – a stresszmentes munkanapokért

Munkaügyi auditálás

A munkaügyi ellenőrzés olyan, mint a szerencsejáték: bármikor bejöhet. Tisztességes, jogszerű működésre törekvő cégek is tartanak tőle, hiszen olyasmiért is megbüntethetnek, ami egyszerűen elkerülte a figyelmünket.

Egy munkaügyi audit befektetés, a büntetésmentes munkaügyi ellenőrzésért. Az euJOBS három lépésben segít, hogy a befektetés minél hatékonyabb legyen.

1. Felülvizsgáljuk a cég munkaügyi tevékenységét

Átfogóan elemezzük a vállalat foglalkoztatási tevékenységét. Ez magában foglalja a munkavégzési szerződéseket, a munkaerők be- és kijelentésének dokumentumait, a munkaszerződés tartalmát, a munkaidő nyilvántartásokat, a bérekkel és elszámolásokkal kapcsolatos nyilvántartásokat, és minden szükséges dokumentumot.

2. Biztosítjuk, hogy cége megfeleljen a Munka Törvénykönyvének

Az előzetes felmérés alapján minden munkavállalással kapcsolatos szerződést előkészítünk. Tájékoztatót írunk a munkavállalóknak, elkészítjük a munkaidővel, pihenőidővel, készenléttel, ügyelettel, rendkívüli munkavégzéssel kapcsolatos nyilvántartásokat. Szabadságolási ütemtervet alakítunk ki. Előkészítjük a munkaviszony megszüntetésével, a munkaerő-kölcsönzéssel és az alkalmi munkavállalással kapcsolatos dokumentációt. A felülvizsgálat összefoglalásaként áttekinthető tájékoztatót készítünk.

3. Személyesen konzultálunk az eredményről, és ellenőrizzük azt

Áttekintjük, hogy a cég működése során hogyan alkalmazza az auditálás során megfogalmazott javaslatokat és dokumentumokat. Kontroll során győződünk meg arról, hogy vállalata a mindennapokban –így egy ellenőrzés során is- képes lesz megfelelni a törvényi elvárásoknak.